voor inwoners, met gemeenten

Gezond én Lekker naar Buiten 2024

Publicatiedatum: 27 maart 2024

Na het succes van de inspiratiemiddagen Gezond én lekker naar buiten organiseren wij samen met Jong Leren Eten Noord-Holland, Jong Leren Eten Utrecht en Omgevingseducatie in het nieuwe schooljaar 2024-2025 een drietal inspirerende trainingen. Elke training bestaat uit twee dagdelen en een huiswerkopdracht.

Training Koken

Wil je graag aan de slag met koken en voeding op school? Maar weet je niet waar je moet beginnen of kun je wel wat extra inspiratie gebruiken? Volg dan deze training. Je leert o.a. hoe je op een laagdrempelige manier een kookles opzet, met of zonder keuken, voor een hele klas of juist kleine groepjes. Ook gaan we dieper in op planning, logistiek en het didactische stuk van koken met kinderen.

Training Moestuinieren

In deze training doe je kennis en vaardigheden op om zelf te moestuinieren op school. De moestuintraining geeft je inhoudelijke achtergrond over bodem en compost. Je leert meer over voorzaaien en maakt een teeltplan. Ook maak je een planning met activiteiten op de moestuin en in de klas om direct te kunnen gebruiken.

Training Buitenles

Een uitdagende buitenles stimuleert beweging, draagt bij aan onderwijsdoelen en zorgt ervoor dat kinderen zich beter kunnen concentreren in de klas. De Buitenlestraining geeft jou als leerkracht praktische handvatten, inspiratie of motivatie om in de schoolomgeving aan de slag te gaan met water, bodem, natuur en landschap.

Datum: woensdag 25 september en 23 oktober

Tijd: 13.30-17.00 uur

Locatie: Het Buitenhuis, Noordereinde 54b, 1243 JJ ’s-Graveland

Kosten: 100 euro

Meer nieuws

Al het nieuws