voor inwoners, met gemeenten

Stevig Ouderschap is voor aanstaande ouders of ouders met een pasgeboren baby, die graag wat extra hulp willen. Bijvoorbeeld een luisterend oor, tips of adviezen. Tijdens een afspraak op het consultatiebureau is er niet altijd voldoende tijd om een lang gesprek te voeren. Dan kan het programma Stevig Ouderschap een mooie aanvulling zijn.

Gratis programma

Deelname aan Stevig Ouderschap is gratis. De kosten worden betaald door de gemeente waarin je woont. In de regio Gooi en Vechtstreek is Stevig Ouderschap er voor inwoners uit Blaricum, Gooise Meren, Hilversum, Huizen, Laren en Wijdemeren. In de gemeenten Hilversum en Wijdemeren kan Stevig Ouderschap al tijdens de zwangerschap beginnen.

Invullen vragenlijst

Met behulp van een korte vragenlijst wordt vastgesteld of je in aanmerking komt voor Stevig Ouderschap. We vragen alle ouders van een pasgeboren baby om deze vragenlijst in te vullen. Dat kan online via www.stevigouderschap.nl/vragenlijst

Extra huisbezoeken

Bij deelname aan het programma komt een Stevig Ouderschap verpleegkundige ongeveer zes keer bij je thuis. Meestal is dat rond de leeftijd van 6 weken, 3, 6, 9, 12 en 18 maanden. Als je tijdens de zwangerschap al start, dan krijg je twee tot vier huisbezoeken extra.

Eigen inbreng

Je bepaalt zelf wat je met de Stevig Ouderschap verpleegkundige wilt bespreken. Dus onderwerpen die jij als moeder of vader belangrijk vindt. Waarbij je het fijn vindt om een luisterend oor te krijgen of dat er met je wordt meegedacht.

Meer informatie

Meer informatie vind je in deze folder of kijk op de website www.stevigouderschap.nl. Ook kun je je vragen bespreken met de jeugdarts of jeugdverpleegkundige op het consultatiebureau.