voor inwoners, met gemeenten

Centrum Seksuele Gezondheid van GGD Gooi en Vechtstreek biedt hulpverlening en advies over o.a. seksualiteit, anticonceptie en seksueel overdraagbare aandoeningen (soa).

Het testen op soa

Heb je seks zonder condoom gehad en ben je nu bang voor een soa? Blijf daar dan niet mee zitten en laat je testen. Dit kan bij je eigen huisarts of bij de GGD.
Kijk hier voor meer info over soa en voor het maken van een afspraak bij de GGD.

Sense = seksualiteitshulpverlening

Vaak is seks een prettige ervaring. Toch hebben veel mensen vragen of zorgen hierover. Je kunt altijd met je vragen naar de huisarts. Ben je jonger dan 25 jaar en heb je vragen over of problemen met seks? Dan kun je terecht bij de GGD.
Bel of e-mail en maak een afspraak met een Sense-verpleegkundige. T: (035) 692 63 20 / E: soa-sense@ggdgv.nl
Wil jij als jongere meer weten over seks: www.sense.info

Onbedoelde zwangerschap: FIOM keuzehulp

Ben je zwanger en heb je vragen over een onbedoelde zwangerschap, abortus of over het afstaan van je kindje ter adoptie, dan kun je telefonisch een afspraak maken voor een gesprek. Bel (035) 692 63 20 en vraag naar de verpleegkundige seksuele gezondheid.

Risico op een HIV besmetting: PEP

Heb je minder dan 72 uur geleden risicovolle seks gehad met een reële besmettingskans op HIV? Dan kan PEP (post expositie profylaxe) in zo’n geval het risico op HIV sterk verkleinen. Neem in dit geval contact op met je eigen huisarts.

Het voorkómen van een HIV besmetting: PrEP

Neem je een groot risico met het oplopen van een HIV-besmetting, dan kan door het gebruik van PrEP de kans op een HIV besmetting (in de meeste gevallen) voorkomen worden. Vooralsnog vindt de PrEP zorg in deze regio plaats bij de huisarts, dit in afwachting van wat het landelijk beleid wordt. Wil je starten met PrEP? Neem contact op met je eigen huisarts.

Meer informatie over seksuele gezondheid, soa en Sense

T: (035) 692 63 20
E: soa-sense@ggdgv.nl
W: www.sense.info / www.soaaids.nl / www.rutgers.nl

GGD-ondersteuning voor professionals

Binnen het aandachtsgebied seksuele gezondheid kan GGD Gooi en Vechtstreek, in samenwerking met Jeugd en Gezin, ondersteuning bieden aan professionals zoals docenten, jongerenwerkers, huisartsen en beleidsmedewerkers.

Hiervoor neemt u contact op met de GGD via de algemene contactgegevens. Vraag naar de verpleegkundige seksuele gezondheid.