Kinderdagverblijven

voor inwoners, met gemeenten

Als medewerker van een kindercentrum kunt u ons digitaal meldformulier invullen. Daarnaast kunt u ook telefonisch melden via (035) 692 62 22. Wij zijn iedere werkdag telefonisch bereikbaar voor vragen, ook voor ouders.

Voor groepsleiders van de kinderopvang, basisscholen/buitenschoolse opvang heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) handleidingen samengesteld, waarin een aantal veelvoorkomende infectieziekten worden beschreven. Naast algemene informatie over de ziekten, wordt beschreven welke maatregelen je als instelling moet nemen om verdere verspreiding te voorkomen.

kiddiKIDDI-app

Mag een kind met ‘krentenbaard’ naar het kinderdagverblijf? En hoe voorkom je dan dat andere kinderen en leidsters ziek worden? Medewerkers van de kinderopvang kunnen dat vanaf nu opzoeken in de KIDDI-app. Deze app bevat informatie over infectieziekten en hygiënerichtlijnen voor kindercentra, peuterspeelzalen en buitenschoolse opvangorganisaties. Deze informatie is gebaseerd op de richtlijn voor kindercentra van het Landelijk Centrum voor Hygiëne en Veiligheid (LCHV), onderdeel van het RIVM. De app is geschikt voor smartphones en tablets en is gratis te downloaden in de App Store (Apple)en Play Store (Android)