voor inwoners, met gemeenten

Jeugd

Met vele partijen stimuleren we het aanbieden van goede voeding, voldoende beweging en een gezonde leefstijl, zodat alle kinderen op gezond gewicht kunnen blijven. Dit doet de GGD onder andere door de Gezonde School-aanpak op scholen in te zetten.

Meer informatie over voeding en bewegen op school vindt u hieronder. Voor het

PO: thema Voeding en thema Bewegen en sport
VO: thema Voeding en thema Bewegen en sport
MBO: thema Voeding en thema Bewegen en sport
SO: thema Voeding en thema Bewegen en sport

Gezonde Kantine

Ook stimuleert de GGD sportverenigingen en scholen om Gezonde Kantines te realiseren.
Meer weten? Kijk op Gezonde Sportkantine  of op Gezonde Schoolkantine .

Jeugdfonds

Het Jeugdfonds Sport en Cultuur is er voor gezinnen waar er geen of onvoldoende geld is voor kinderen om mee te doen. Het Jeugdfonds betaalt de contributie of het lesgeld voor deze kinderen of jongeren. De aanvraag loopt altijd via een intermediair.

Individueel advies

Bij vragen over individuele kinderen/jongeren, kunt u contact opnemen met het Servicebureau van Jeugd en Gezin. Dat kan telefonisch: 035-6926350 of per mail: info@jggv.nl. O.v.v. leeftijd en woonplaats van het kind (nog geen naam noemen) en verzoek om in contact te komen met de betreffende jeugdarts/jeugdverpleegkundige voor de mogelijkheden. 

JOGG

Een aantal gemeenten in de regio is JOGG-gemeente, Gezonde Jeugd Gezonde toekomst.

Samen werken de GGD en JOGG aan een gezonde leefstijl op en rond de school. Klik hier voor de praatplaat.

Volwassenen

Blijf Gezond

Gezond blijven is meer dan niet ziek worden. Ook nu kunnen mensen veel doen voor hun gezondheid. Wilt u uw patiënt/cliënt meer informatie of tips geven over bewegen en gezond eten, of laten weten wat er te doen is in de regio. Kijk dan op www.blijfgezondgv.nl.

Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

Een gecombineerde leefstijlinterventie is zorg voor mensen met overgewicht of obesitas. Een GLI is gericht op gedragsverandering om een gezonde leefstijl te bereiken en te behouden. Advies en begeleiding richt zich op voeding en bewegen. Voor leefstijlcoaches in de regio klik hier.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Brigit Hamburg, adviseur gezondheidsbevordering, b.hamburg@ggdgv.nl